Miksi luonnonkosmetiikkaa

* Luonnonkosmetiikka ei sisällä elimistöön kertyviä tai vahingoittavia aineosia

 -elimistöllä on kyky käsitellä luonnollisia aineita paremmin kuin synteettisiä, elimistölle vieraita aineita.Joillakin synteettisillä kemikaaleilla epäillään olevan taipumus varastoitua elimistöön ja siten mahdollisesti häiritä kehon toimintoja. Valitettavasti tavallisessa kosmetiikassa käytetään vielä aineita, joiden pitkäaikaisvaikutuksista ei tällä hetkellä ole lopullista varmuutta. Yleisesti ajatellaan määrien olevan tarpeeksi pieniä haittojen kannalta, mutta joidenkin aineiden mahdollinen kertyminen elimistöön ja hidas poistuminen mietityttävät jo osaa tutkijoistakin. Varovaisuusperiaatteen noudattaminen jokaisen omalla kohdalla on järkevää, koska kyseessä saattaa olla epäilyjä karsinogeenisistä aineosista, sikiölle haitallisista aineista tai ns. hormonihäiritsijöistä. Voimme vaikuttaa valinnoillamme ja muistaa varsinkin lasten kohdalla välttää haitallisia tai luonnottomia aineita. 

* Luonnonkosmetiikka on omia toimintojamme elvyttävää ja ylläpitävää 

-valmistuksessa käytetään vain laadukkaita ja puhtaita kylmäpuristettuja kasviöljyjä, jotka tukevat ja edistävät ihon ja elimistön omia toimintoja. Mineraaliöljyt (syntyvät petrokemian sivutuotteena) joita käytetään tavallisessa kosmetiikassa halpuutensa vuoksi, tukkivat ihohuokosia ja jättävät iholle hengittämättömän kalvon. Ihon  ja elimistön hyvinvointi perustuu niiden omille toiminnoille eikä ulkoapäin tuotaville aineille. Luonnollisin menetelmin puristetut ja uutetut kasviraaka-aineet pystyvät aktivoimaan tai rauhoittamaan ihoa niiden hyvin tunnettujen ominaisuuksien mukaan. Myöskään eteerisistä öljyistä saatavat hajusteet eivät useinkaan ärsytä edes tuoksuallergiasta kärsiviä.

* Luonnonkosmetiikka on eettistä kosmetiikkaa 

-eläinkokeita ei hyväksytä ja käytetään vaihtoehtoisia menetelmiä testaukseen. Luonnonraaka-aineet ovat jo hyvin tunnettuja pitkän historiansa vuoksi ja siten jo usein testattuja ihmisten käytössä. Kasvikunnasta saatavissa raaka-aineissa suositaan luomulaatua ja mahdollisuuksien mukaan luonnonvaraisia kasveja. Uhanalaisia kasveja ei tuotteissa käytetä. Eläinrasvat ja proteiinit, esim. ihra ja tali sekä eläinkollageenit eivät ole sallittuja. Myöskään kuolleista eläimistä peräisin olevia aineosia ei käytetä. Joissakin valmisteissa käytettävät eläinten tuottamat aineosat (Beeswax, Cera Alba, Lanolin, Propolis) tuotetaan aina aiheuttamatta kärsimystä eläimille tai haittaa niiden elinoloille. Ympäristöystävällisyyttä tuetaan kehittämällä valmistusprosesseja ja pakkausmateriaaleja luontoystävällisempään suuntaan. Luonnonkosmetiikka ei ymmärrettävästi lisää myöskään ympäristön kemikaalikuormaa samassa määrin kuin tavallinen kosmetiikka.

Tulevaisuus on luonnon puolella ja synteettisten kemikaalien käyttöä tullaan koko ajan vähentämään. Ole mukana kehityksessä  ja nauti elämästä ja hyvästä olosta!