Vyöhyketerapiaa-terveydeksi!
Vyöhyketerapiasta terveyttä ja hyvinvointia!

 

Monelle aivan tuntematon alue, mutta sitäkin useammalle jotain tutun kuulosta, vaikkakin vaikea määritellä tarkemmin.

Ihan parilla sanalla sitä ei pystykään kertomaan, mutta pääperiaatteiltaan se toimii elimistöämme aktivoivasti, tukevasti ja parantavasti.

Eli tosiaankin kyse on siitä, että voimme todella jopa auttaa itse itseämme parantamaan vaivoja ja kipuja terapeutin käsittelyn avulla. Hoito perustuu nk. heijastekäsittelyyn, jossa kehon eri elimillä on tietyt heijastepisteet jalkapohjissa, käsissä ja korvissa. Eli heijastekohdat jokaiselle kehon alueelle ja elimelle. Eikö kuulostakin yksinkertaiselle, varsinkin jos ajattelet akupunktiota, joka on varmasti meille kaikille tuttu.

Juuri samantyyppistä hoitoa on vyöhyketerapia pisteiden paineluineen, vaikkakin , sinun onneksesi, siinä ei käytetä neuloja lainkaan.

Painelu tapahtuu pienellä puikolla tai jopa sormenpäällä, koska vaikkakin pisteet ovat pieniä ja tarkoilla alueilla, ne ovat melko lähellä ihon pintaa. Siksi voimaa ei juurikaan tarvita, mutta asiantuntemusta, taitoa ja tietoa kylläkin.

Kivuliastakaan vyöhyketerapia ei ole, ainakaan sen ei pitäisi olla. Mikäli kipukohtia painellessa tuntuu oikein kipeälle, täytyy olla maltillinen ja houkutella kipua laukeamaan ja hellittämään otteensa. Joskus myös voidaan tietyistä asioista päättelemällä kehottaa asiakasta turvautumaan perinteiseen koululääketieteeseen ja lääkärin apuun, nämä kun eivät ole toisiaan poissulkevia hoitomuotoja, vaan niiden pitäisi molempien kunnioittaa toisiaan ja niin terapeutin kuin lääkärinkin aina ajatella ihmisen hyvinvointia ja paranemista.

Vyöhyketerapiassa käytetään myös vyöhykeratahierontaa hoitomuotona. Sillä avataan koko keholta ns. tukkeutuneita vyöhykekohtia, jolloin energia pääsee kulkemaan sujuvammin päästä jalkoihin saakka, kuten sen kuuluukin. Sitten pysyisimme terveinä!

Vyöhykeratahieronta on oikein rauhoittavaa ja mukavan tuntuista ja menee jopa rentoutushoidosta. Sen vaikutuksia tulet kuitenkin huomaamaan usein hyvinkin pian, usein jo käsittelyn aikana. Huomaat mahdollisesti että esim. käsivarren tiettyjä ratoja käsiteltäessä erilaisia tuntemuksia alkaa hiipiä täysin eri paikkaan kehoa, tai mieltä ,- niin joskus käsittely saa mielenkin herkistymään.

Eli vyöhyketerapeuttisessa hoidossa käsitellään, asiakkaan maatessa hoitopöydällä, jalkateriä, kämmeniä, korvanlehtiä, sääriä, käsivarsia, vatsaa, selkää, päätä, tai loppujen lopuksi koko kehoa tarpeen mukaan. Pisteitä painellen, hieroen , tunnustellen, sivellen, eli hyvin miellyttävää ja rauhoittavaa käsittelyä ylipäätään.

Kannattaa tutustua!    Facebook-sivut